Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2016

How I Feel About A Level

bila masuk minggu orientasi, semua senior cakap betapa susahnya A Level ni. It is totally different from SPM. NEVER same kata mereka. So I'm aware. But the thing is, I've never thought that A Level could be this hard. I mean like A Level is completely out of my expectation. Kita wajib belajar 3 subjek je but 3 je tu yang detail sgt. Bayangkan belajar 3 subjek tu selama 2 tahun. WHAT? Tapi memang takde assignment pelik macam budak degree cuma belajar, test and exam je.

Saya tak pernah nangis sebab belajar sepanjang diri saya bergelar pelajar. Tapi, masa AS hari tu, Chemistry was really hard. Saya nak buat yang terbaik. Saya study sungguh-sungguh berminggu sebelum exam sehingga hari exam. Bila exam, rasa macam teruk sangat! I couldn't stand the stress and I cried heavily.
Sepanjang sebulan exam, saya tempuhinya dengan tabah dengan izin Allah Taala. Saya buat yang terbaik sebab tak nak rasa kesal untuk seumur hidup. Bila habis exam rasa seronok sangat sebab puasa dan cuti sam…