Catatan

How I Feel About A Level

bila masuk minggu orientasi, semua senior cakap betapa susahnya A Level ni. It is totally different from SPM. NEVER same kata mereka. So I'm aware. But the thing is, I've never thought that A Level could be this hard. I mean like A Level is completely out of my expectation. Kita wajib belajar 3 subjek je but 3 je tu yang detail sgt. Bayangkan belajar 3 subjek tu selama 2 tahun. WHAT? Tapi memang takde assignment pelik macam budak degree cuma belajar, test and exam je.

Saya tak pernah nangis sebab belajar sepanjang diri saya bergelar pelajar. Tapi, masa AS hari tu, Chemistry was really hard. Saya nak buat yang terbaik. Saya study sungguh-sungguh berminggu sebelum exam sehingga hari exam. Bila exam, rasa macam teruk sangat! I couldn't stand the stress and I cried heavily.
Sepanjang sebulan exam, saya tempuhinya dengan tabah dengan izin Allah Taala. Saya buat yang terbaik sebab tak nak rasa kesal untuk seumur hidup. Bila habis exam rasa seronok sangat sebab puasa dan cuti sam…

Annoying sistur

I might be an annoying sister for you. Selalu curi bantal, selimut kau waktu tidur. Tapi kak ngah nak tau tak. Bila ayah cakap kau nak sambung belajar kat Mesir, orang terkejut sangat tau. Mata dh berair, bergenang air mata cuma tak nak tumpahkan je. tak tahulah kau nampak ke tak. Ayah pun tak tahulah nampak ke tak.Kenapa? Haha. Sebab in one month lepas tu kita tak jumpa lagi. Kalau ayah tak bagitahu, agaknya kau dh nak pergii baru nak bagitahu. Sabar je lah. ingatkan orang fly dulu.kekeke. nak gaduh, nak fangirling over korean drama and celebrities. Nak tengok variety show korea sama. I cant let you go. Tak tahu macam mana nak cakap. Tapi as a adik, orang tumpang gembira, semoga impian kau jadi seorang doktor tercapai. orang nak akan sentiasa mndoakan kau supaya menjadi seorang doktor dan anak yang hebat.Macam2 kau janji. Nak makan kat seoul garden lah tapi entah bila-bila. Jomlah!!! Takkan nak tunggu 6 tahun kot. Kak ngah, orang menangis sebab...sebab....banyak sebab. Memang kita se…

The Triplet

At first, dengar orang cerita je pasal the return of superman. Dengar pun dah rasa exited nak tengok.Bila dah tengok memang best lah. Fall in love with their cuteness.

PLKN Princess Haliza

Imej
70 hari berlalu. Pelbagai pelajaran, kawan-kawan, pengalaman dan kenangan dibawa pulang. Plkn seronoklah wa cakap. Dahlah jadi batch last, upcoming PLKN 2.0 tak tahu apa cerita. Mula-mula nak adapt dgn suasana baru memang susah. Dengan takde hp nya, makan dalam tray, surau panas. Gila tak homesick masa tu.
Tapi semua tu masa awal-awal. Bila dah 2 minggu, mula rapat dengan kawan-kawan baru best. Pelatih semua 453 orang dah tolak yang penangguhan, pengecualian sbg. kami dibahgikan 4 kompeni (kumpulan) iaitu Alpha, Bravo, Charlie dan Delta. dengan bangganya saya menjadi ahli kompeni Charlieeee. Budak2 Charlie mang best. Gila2. Bersemangat dan kelakar. Dengan jurulatih yang sporting, Cikgu Sahara, Cikgu Azhar, Cikgu ZZ dan Cikgu Rina. Nak ckp pasal cikgu Rina ni, dialah cikgu dormku yang buatkan orang lain jeles. Mula2 ingatkan dia ni garang sebab pernah mengamuk sebab masa tu ic kompeni bagi maklumat strength salah. so here some pictures I wanna share


 Cakap pasal merit demerit. Itulah y…

My Love -westlife-

Imej
An empty street, an empty house
A hole inside my heart
I'm all alone, the rooms are getting smaller.
I wonder how, I wonder why, I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together.(oh yeah)

And all my love, I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

[Chorus:]
So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue, to see you once again... my love.
All the seas from coast to coast
To find the place I Love The Most
Where the fields are green, to see you once again... my love.

I try to read, I go to work
I'm laughing with my friends
But I can't stop to keep myself from thinking. (oh no)
I wonder how, I wonder why, I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together.(oh yeah)

And all my love, I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

-chorus-

To hold you in my arms
To promise you my love
To tell you from the heart
You're all I'm thinking of

Reaching for the love that seems so far

-c…